Kjell Bergström Bil historia

Kjell Bergström Bil grundades 1979. Kjell hade hela arton års erfarenhet utav bilförsäljning i bagaget innan han tog steget att öppna eget, en dröm som alltid funnits där. Det blev ett tillfälle som Kjell tog när bilhandlaren Bertil Arnham hade sitt företag till försäljning. Kjell tog över agenturen för Vaz Lada samt ett hyreskontrakt på Arabygatan i Växjö.
Dem första åren var fokus inställt på nyare begagnade Volvobilar och nya Vaz Lada. Eftersom Kjell jobbat som Volvosäljare så fanns det både en stor kunskap, och kontakter runt om i Sverige att komma åt dom bästa begagnade Volvobilarna.
Enligt Kjell så var det inte ovanligt att öppna upp portarna en lördagsmorgon med en mindre folksamling utanför, redo att införskaffa sig sin nya Vaz eller bättre begagnad Volvo.
Efter några år så fick Kjell Bergström Bil frågan att ta agenturen för Mitsubishi Motors i Växjö. Året var 1982, och på den tiden för många svenskar ett okänt bilmärke. Mitsubishis kvalitets bilar skapade många fina kundkontakter för Kjell Bergström bil. Ikoniska modeller som Lancer, Carisma, Sigma och inte minst fyrhjulsdrivna Pajero samt L200 kom att vinna folks förtroende.
Efter många år som ensam i företaget, så rekryterade Kjell 1986 sin son Jens. Ett steg i rätt riktning då företaget kunde nå ut till fler och bredda sin försäljning.

Nästa steg i företagets historia var att köpa en egen bilhall. Året var 1992 och den nya lokalen på Hammerdalsvägen rymde cirka tjugo stycken bilar inomhus, en stor skillnad mot tidigare fem berättar Jens.
Några år senare så var det dags för Kjell att lämna över ägarskapet utav företaget till Jens, det var också det året (2001) som man tog beslutet att köpa den obebyggda granntomten tvärs över gatan, och bygga den nuvarande bilhallen. Ett stort lyft för bilfirman att med stora panoramafönster kunna fronta sina bilar, ut mot gatan till nyfikna kunder.
Idag så driver Rickard Ohlin (VD), Fredrik Bergström (tredje generation) samt Jens Bergström (ägare) till företaget den nuvarande verksamheten. Försäljningen är i huvudsak nya Mazda samt bättre begagnatbilar, förhoppningen är att kunna sälja bilar till goa kunder i många år till!

Vanliga frågor och svar om köp av begagnade bilar

Hur går ett köp av begagnad bil till?

Många hittar våra bilar genom vår webbplats, blocket eller bytbil. Tar kontakt med oss på telefon eller mail och bokar in ett möte med provkörning och värdering av inbytesbil. När vi är överens på affären och skrivit kontrakt så ser vi till att montera eventuella tillbehör. Därefter så bokar vi in en leverans med kunden, vi hjälper till att teckna försäkring på bilen och göra en registrering med ägarbyte. Tryggt och smidigt.

Kan jag provköra bilen innan jag köper den?

Absolut! Vi rekommenderar alltid att du provkör bilen för att få en känsla för den och säkerställa att den uppfyller dina behov och förväntningar.

Vad finns det för fördelar med att köpa en begagnad bil?

Begagnade bilar är ofta betydligt billigare än nya bilar. Dessutom har de redan genomgått den största värdeminskningen, vilket innebär att deras värde inte sjunker lika snabbt som för nya bilar.

Erbjuder ni service, reparationer eller reservdelar?

Ja, för Mazda. Vänd dig då till vår auktoriserade serviceverkstad Växjö Autoservice AB. De har all den expertis och alla de verktyg som bara en auktoriserad verkstad kan ha.

Kan jag byta in min nuvarande bil?

Oftast går det bra, du kan använda din nuvarande bil som delbetalning vid köp av en begagnad bil hos oss. Vi gör en rättvis värdering av din bil och hjälper dig med bytet.

Hur kontaktar jag er för mer information?

Du kan ringa oss på 0470-195 80, maila info@kjellbergstrombil.nu eller besöka vår bilhall i Växjö på Hjalmar Petris väg 62. Rickard och Fredrik är alltid redo att svara på dina frågor och hjälpa dig genom hela köpprocessen.