Kjell Bergström Bil historia

Kjell Bergström Bil grundades 1979. Kjell hade hela arton års erfarenhet utav bilförsäljning i bagaget innan han tog steget att öppna eget, en dröm som alltid funnits där. Det blev ett tillfälle som Kjell tog när bilhandlaren Bertil Arnham hade sitt företag till försäljning. Kjell tog över agenturen för Vaz Lada samt ett hyreskontrakt på Arabygatan i Växjö.
Dem första åren var fokus inställt på nyare begagnade Volvobilar och nya Vaz Lada. Eftersom Kjell jobbat som Volvosäljare så fanns det både en stor kunskap, och kontakter runt om i Sverige att komma åt dom bästa begagnade Volvobilarna.
Enligt Kjell så var det inte ovanligt att öppna upp portarna en lördagsmorgon med en mindre folksamling utanför, redo att införskaffa sig sin nya Vaz eller bättre begagnad Volvo.
Efter några år så fick Kjell Bergström Bil frågan att ta agenturen för Mitsubishi Motors i Växjö. Året var 1982, och på den tiden för många svenskar ett okänt bilmärke. Mitsubishis kvalitets bilar skapade många fina kundkontakter för Kjell Bergström bil. Ikoniska modeller som Lancer, Carisma, Sigma och inte minst fyrhjulsdrivna Pajero samt L200 kom att vinna folks förtroende.
Efter många år som ensam i företaget, så rekryterade Kjell 1986 sin son Jens. Ett steg i rätt riktning då företaget kunde nå ut till fler och bredda sin försäljning.

Nästa steg i företagets historia var att köpa en egen bilhall. Året var 1992 och den nya lokalen på Hammerdalsvägen rymde cirka tjugo stycken bilar inomhus, en stor skillnad mot tidigare fem berättar Jens.
Några år senare så var det dags för Kjell att lämna över ägarskapet utav företaget till Jens, det var också det året (2001) som man tog beslutet att köpa den obebyggda granntomten tvärs över gatan, och bygga den nuvarande bilhallen. Ett stort lyft för bilfirman att med stora panoramafönster kunna fronta sina bilar, ut mot gatan till nyfikna kunder.
Idag så driver Rickard Ohlin (VD), Fredrik Bergström (tredje generation) samt Jens Bergström (ägare) till företaget den nuvarande verksamheten. Försäljningen är i huvudsak nya Mazda samt bättre begagnatbilar, förhoppningen är att kunna sälja bilar till goa kunder i många år till!

Mazda Privatleasing av ny eller begagnad bil

Välkommen in till oss

Kanske drömmer du om en begagnad bil som underlättar i vardagspusslet eller tar dig till nya platser. Vi har begagnade bilar för de flesta tillfällen. Har du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig hitta en begagnad bil skräddarsydd för dina behov och önskemål. Kom förbi oss, provkör din bil idag! Välkommen till Kjell Bergström Bil i Växjö!