Privatleasing & tjänstebil

Det är inte alltid enkelt att snabbt svara på vad som är den bästa lösningen rent generellt när det gäller att skaffa en privatleasad bil eller tjänstebil. Det är precis därför du ska besöka oss på Kjell Bergström Bil i Växjö för att få veta allt du behöver inför ditt bilköp.

 

PRIVATLEASING

Att finansiera sin bil genom privatleasing hos Kjell Bergström Bil är både bekvämt och prisvärt sett till ett traditionellt bilägande. Som du säkert redan vet så får du en ny bil utan kontantinsats eller låneskuld, dessutom med service och försäkring. Vid en privatleasing hos oss är det körglädjen du äger.

 

Ditt första steg - känn på körglädje och komfort

Vår första rekommendation för dig som vill komma igång med privatleasing är att provköra våra olika modeller från Mazda och Mitsubishi. Det är ett bra första steg att ta då du vill ha en bil som stämmer överens med dina önskemål och behov. Efter du valt bilmodell och extrautrustning kan vi utifrån dina val ge dig din slutgiltiga månadskostnad. Det kommer ge dig maximal kontroll över dina bilkostnader, utan överraskande avgifter.

 

Vanliga frågor gällande privatleasing
 

Vilka avgifter tillkommer?

De avgifter som tillkommer utöver din månadskostnad är Trafikverkets avgifter samt bränsle. Dagen då du hämtar ut din bil betalar du din skylt och registreringsavgift. Utöver det tillkommer den årliga fordonsskatten, något du slipper om du väljer någon av våra miljöklassade bilar.

Vad kan jag välja för extrautrustning vid privatleasing?

Du kan göra de tillval du känner för, exempelvis välja en dragkrok. För varje tillval tillkommer en högre månadsavgift. Tillbehören tillhör bilen och ska sitta kvar på bilen den dagen du lämnar tillbaka den. Någon fast utrustning inuti eller utanpå bilen får inte installeras på egen hand.

Vem kontaktar jag vid eventuella frågor eller problem?

Vad det än gäller är vi på Kjellbergström Bil din kontakt. Till oss vänder du dig med problem och alla tänkbara frågor du kan ha.

Vad gör jag om jag skulle krocka?

Då tar du och kontaktar ditt försäkringsbolag.

 

 

TJÄNSTEBIL

Marknaden för tjänstebil fortsätter att öka, såväl i Växjö som i övriga delar av landet. En tjänstebil är avsedd för att endast användas i tjänsten, men idag används det mer som ett samlingsnamn för alla bilar som anställda erbjuds genom jobbet. Hos oss på Kjellbergström Bil finns två olika former av finansiering – operationell och finansiell.

 

Skillnaden på operationell och finansiell leasing

Växjö och övriga delar av Sverige särskiljer sig genom att majoriteten av företagen som erbjuder tjänstebil idag har en bas i finansiell leasing. I Europa är det däremot vanligare med den operationella lösningen. Skillnaden mellan de olika formerna är att vid operationell leasing är det leasingföretaget som står som ägare av bilen medan vid en finansiell leasing är det företaget som använder bilen som står som ägare.

 

Att tänka på när du ska välja tjänstebil hos Kjellbergström Bil i Växjö

Viktigt att ha i åtanke när du ska leasa en tjänstebil är att se till helheten. Stirra sig blind på inköpspriset och prisbasbeloppet är sällan bra. De dyrare bilarna kan vara onödigt dyra att reparera och serva samt ha ett sämre andrahandsvärde. Vilket i slutändan inte kommer bli mer förmånligt. De flesta företag har någon form av bilpolicy som styr och reglerar vilka milmärken samt bilmodeller du som anställd kan välja mellan. I den policyn kan det även framgå andra viktiga aspekter du ska förhålla dig till, till exempel att hålla dig inom en viss prisklass eller miljöbestämmelser.

Genom olika avtal för tjänstebil kan du även få ta del av förmåner som:

  •  fast månadskostnad
  • lägre försäkringskostnad
  • möjligheten att välja en miljöbil
  • fri service

 

Varmt välkommen in i vår bilaffär på Hjalmar Petris Väg i Växjö – hos oss får du uppleva äkta körglädje och komfort!