Tjänstebil

Marknaden för tjänstebil fortsätter att öka, såväl i Växjö som i övriga delar av landet. En tjänstebil är avsedd för att endast användas i tjänsten, men idag används det mer som ett samlingsnamn för alla bilar som anställda erbjuds genom jobbet. Hos oss på Kjell Bergström Bil finns två olika former av finansiering – operationell och finansiell.

Skillnaden på operationell och finansiell leasing
Växjö och övriga delar av Sverige särskiljer sig genom att majoriteten av företagen som erbjuder tjänstebil idag har en bas i finansiell leasing. I Europa är det däremot vanligare med den operationella lösningen. Skillnaden mellan de olika formerna är att vid operationell leasing är det leasingföretaget som står som ägare av bilen medan vid en finansiell leasing är det företaget som använder bilen som står som ägare.

Att tänka på när du ska välja tjänstebil hos Kjell Bergström Bil i Växjö

Viktigt att ha i åtanke när du ska leasa en tjänstebil är att se till helheten. Stirra sig blind på inköpspriset och prisbasbeloppet är sällan bra. De dyrare bilarna kan vara onödigt dyra att reparera och serva samt ha ett sämre andrahandsvärde. Vilket i slutändan inte kommer bli mer förmånligt. De flesta företag har någon form av bilpolicy som styr och reglerar vilka milmärken samt bilmodeller du som anställd kan välja mellan. I den policyn kan det även framgå andra viktiga aspekter du ska förhålla dig till, till exempel att hålla dig inom en viss prisklass eller miljöbestämmelser.

Genom olika avtal för tjänstebil kan du även få ta del av förmåner som:

  • fast månadskostnad
  • lägre försäkringskostnad
  • möjligheten att välja en miljöbil
  • fri service

Finansiering

Hos oss får du inte bara bra bilar, vi kan erbjuda en bra finansiering av dem också. Via vår partner DNB Finans erbjuder avbetalning och leasing för både privatpersoner och företag. Vi anpassar finansieringen utifrån dina behov och bilens andrahandsvärde. Vi vill helt enkelt att du ska ha den finansieringsform som passar dig bäst.

Vanliga frågor gällande privatleasing

Vilka avgifter tillkommer?
De avgifter som tillkommer utöver din månadskostnad är Trafikverkets avgifter samt bränsle. Dagen då du hämtar ut din bil betalar du din skylt och registreringsavgift. Utöver det tillkommer den årliga fordonsskatten, något du slipper om du väljer någon av våra miljöklassade bilar.

Vad kan jag välja för extrautrustning vid privatleasing?
Du kan göra de tillval du känner för, exempelvis välja en dragkrok. För varje tillval tillkommer en högre månadsavgift. Tillbehören tillhör bilen och ska sitta kvar på bilen den dagen du lämnar tillbaka den. Någon fast utrustning inuti eller utanpå bilen får inte installeras på egen hand.

Vem kontaktar jag vid eventuella frågor eller problem?
Vad det än gäller är vi på Kjellbergström Bil din kontakt. Till oss vänder du dig med problem och alla tänkbara frågor du kan ha.

Vad gör jag om jag skulle krocka?
Då tar du och kontaktar ditt försäkringsbolag.

Varmt välkommen in i vår bilaffär på Hjalmar Petris Väg i Växjö – hos oss får du uppleva äkta körglädje och komfort!

Välkommen in till oss

Kanske drömmer du om en begagnad bil som underlättar i vardagspusslet eller tar dig till nya platser. Vi har begagnade bilar för de flesta tillfällen. Har du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig hitta en begagnad bil skräddarsydd för dina behov och önskemål. Kom förbi oss, provkör din bil idag! Välkommen till Kjell Bergström Bil i Växjö!